MAT
Improviserade fram en god maträtt idag. Ville dela med mig av receptet, fast som med det mesta jag gör i matväg är det mest på känn.
PESTOMARINERAD MAKRILLFILÉ MED KRYDDIGT GRÖNSAKSMOS
Du behöver:
Smör
1 makrillsfilé
Salt
Svartpeppar
(Röd) pesto
Smör
Några stycken broccoli
Lite sockerärtor
Bladspenat
1 hackad vitlöksklyfta
Knappt en näve cashewnötter
Salt, peppar, spiskummin, chilipeppar, curry
Några inlagda soltorkade tomater
Gör såhär:
Ställ ugnen på 225 grader.
Smörj en form, lägg makrillsfilén där i. Salta, peppra, bred på pesto. Tillaga i ca 10 minuter.
Smält smöret i en kastrull.
Under tiden kan du hacka vitlöken och skära sockerärtorna i skivor. Mortla eller hacka cashewnötterna.
Häll sedan i broccoli, sockerärtor, bladspenat, vitlöken och cashewnötterna i kastrullen. Häll i kryddorna på känn. Låt puttra i ca 5 minuter.
Ta sedan fram stavmixern och mixa grönsaksblandningen direkt i kastrullen. Rör om och klipp sedan i soltorkade tomater.
Servera med sallad eller nått!